Sí, sí… panellets! Aquella delícia que et transporta directament a la Castanyada, al forn encès, al moniato calentó i a aquella olor dolça que crida TARDOR! Però aquí te’ls portem amb una versió més lleugera, sense sucre afegit i amb ingredients reals.
Ideal per sorprendre la família, per portar a la feina i fer veure que ets un/a crack de la cuina… o senzillament per mimar-te un diumenge qualsevol.
Ingredients que segur tens (o gairebé):
- 250 g d’ametlla mòlta
- 125 g de moniato cuit i aixafat (sí, aquell que et va sobrar del dinar…)
- 4 dàtils Medjool (posa’ls en remull si venen durs com pedres)
- 1 ou (separa clara i rovell, no costa tant, va!)
- 75 g de pinyons (o el que puguis permetre’t, que no són barats)
Pas a pas sense estrés:
- Pasta màgica:
Tritura els dàtils com si no hi hagués un demà fins que quedin com una melmelada espessa. Afegeix-los al moniato i a l’ametlla. Barreja-ho tot bé (amb les mans si cal, que aquí venim a jugar). Si queda massa espès, unes gotes d’aigua i llestos.
Deixa-ho reposar a la nevera uns 30-60 minuts. Temps ideal per fer una sessió de ioga o una migdiada curta. - Fes boles:
De la mida d’una nou petita. Si en surten rodones, perfecte. Si no, són “panellets artesanals amb personalitat”. - Decora amb pinyons:
Pinta les boletes amb clara d’ou, enganxa-hi els pinyons amb paciència (com qui juga al tetris), i acaba amb una pincellada del rovell per donar-los aquell daurat tan Instagrammable. - Al forn:
180 °C, 8 o 9 minuts. Atenció: no et passis o els panellets quedaran més durs que una classe de crossfit. - Refreda i gaudeix:
Deixa’ls refredar i després menja-te’n un… o dos. T’ho mereixes. I si tens criatures per casa, deixa que t’ajudin (spoiler: acabareu tots plens de pinyons, però valdrà la pena).
Amb gust de tardor, però sense remordiments
Aquests panellets són la prova que menjar bé no vol dir menjar avorrit. Una recepta senzilla, natural i plena de sabor per cuidar-te des de dins… i per compartir bons moments.
Bon profit, tribu saludable!

